Glavni razlozi zašto se kladiti uživo

Hrvoje
25 siječnja, 2023
1301 pregleda
Postavljanje oklade uživo

Klađenje uživo nije oduvijek dostupno u kladionicama. Iako je postojalo u kladionicama neko vrijeme, kada su one odlučile svoje poslovanje preseliti većim dijelom na Internet i omogućiti klađenje online, zaista je postalo popularno. Neki razlozi zašto je tako su zaista očiti, a ja sam odlučio odvojiti nešto vremena kako bih vam objasnio o kojim je razlozima riječ. Lako je moguće da ćete, nakon što ih pročitate, nešto više vremena provesti kladeći se uživo, umjesto na onaj standardni način za koji znamo oduvijek.

Imate više podataka

Veća dostupnost podataka jedna je od glavnih prednosti klađenja uživo
Foto: Shutterstock

Apsolutno svaki put kada me pitate koliko je analiza sportskog susreta na koji se kladite bitna, reći ću vam da je najbitnija i da se bez analize ni ne pokušavate kladiti ako želite biti uspješni u tome. Istraživanje i podaci koje ćete skupiti prilikom analize trebali bi biti glavni razlozi zašto ste odlučili uplatiti na neki ishod jer oslanjanje samo na “osjećaj” definitivno može dovesti do velikih gubitaka. Kako bi, na neki način, produbili svoju analizu i kako bi ona postala još uspješnija, možete gledati susret na koji se kladite.

Ponekad kada uplaćujemo klasični listić, iako smo proveli dosta vremena na analiziranju istog, pitamo se jesmo li sve ono bitno uzeli u obzir i hoće li ekipa na koju igramo zapravo opravdati sva naša očekivanja. Čak i cjelodnevna analiza može pasti u vodu ako se prije početka utakmice neki igrač ozlijedi ili nešto iskrsne pa ne može nastupiti. To mijenja dosta toga, a naši su novci već uloženi i ne možemo učiniti ništa po tom pitanju. S klađenjem uživo stvari su drukčije jer možemo sačekati i sam početak utakmice, vidjeti tko će u njoj igrati i kakav će biti pristup ekipe na koju se kladimo.

Osim same detaljne analize, tako možemo dobiti još jednu dodatnu potvrdu koja će nam je učvrstiti i možemo s jednom većom dozom sigurnosti uplatiti naš listić.

Mogu se pronaći bolje kvote

Kod klađenja uživo mogu se pronaći bolje kvote
Foto: Shutterstock

Kod klađenja uživo, kladionice u stvarnom vremenu mijenjaju kvote koje su postavile na određene ishode. Sve se one mijenjaju ovisno o događajima na terenu, ali ponekad je moguće uočiti neka događanja i prije nego što se to osjeti na kvoti. Gledajući utakmicu mogu se primijetiti neki detalji koji bi mogli ukazati na to kako će se odvijati utakmica i njih je u toj situaciji moguće iskoristiti za profit. To znači da će i kvota možda biti isplativija nego ona koja je postojala prije početka utakmice.

Također, kada utakmica jednom počne, a za primjer ću uzeti nogometnu utakmicu, već nakon samo pet minuta igre, ako nema promjene u rezultatu, kvota na pobjedu obje ekipe će porasti. Taj porast neće biti jako značajan, ali svakako će ishod koji ste možda planirali odigrati biti isplativiji. Kao što sam ranije rekao, možda će vam baš tih pet minuta biti dovoljno da potvrdite sve ono što ste prethodno zaključili svojom analizom i tako ćete imati priliku, ne samo odigrati što ste htjeli, već i dobiti veću kvotu.

Više uzbuđenja

Navijači se vesele pobjedi ekipe na utakmici uživo
Foto: Shutterstock

Neki se, osim same činjenice da tako mogu zaraditi, klade i zato što je to uzbudljivo. Vjerojatno nam je svima taj adrenalin postavljanja oklade i iščekivanja rezultata jako drag, a uz klađenje uživo definitivno se može doživjeti još jedna viša razina istog. U tome zaista nema ništa loše i uvijek ću reći da je to prednost, osim ako se nalazite u situaciji u kojoj baš niste dobri u kontroliranju tih emocija. Tada vas one mogu ponijeti i nećete moći pravilno donositi svoje odluke. Iako sam rekao da ću vam nabrojati prednosti klađenja uživo, uzbuđenje, ovisno o tipu igrača, može biti i jedna od mana tog tipa klađenja.

Također, kada se kladite uživo na neku ekipu ili igrača za koje navijate, još jednom treba voditi računa o uzbuđenju i ne dopustiti da vaše emocije odluče što ćete u konačnici odigrati. Ako ste netko tko može kontrolirati svoje emocije i uzbuđenje, vrlo brzo ćete shvatiti da je klađenje uživo jako zanimljivo i zabavno, a to bi moglo donijeti i neke bolje rezultate vaših oklada.

Nudi mogućnost “osiguranja” oklade

kako osigurati svoju okladu
Foto: Shutterstock

Vjerujem da ste već čuli za pojam osiguravanja oklade, no reći ću par riječi o tome. Osigurati okladu je jedan princip kojim možete uplatiti na ishod suprotan onome koji čekate na listiću i ostvariti profit kako god ona završi. Reći ću vam i jedan primjer. Odigrali ste listić s pet parova i zasad ste na četiri pogotka. Zadnji par na listiću igra se nešto kasnije i samo on vam je preostao za veliki dobitak. Ono što možete učiniti je sačekati da ta zadnja utakmica s vašeg listića započne i vidjeti teče li u pravcu u kojem ste se nadali. Ako to nije slučaj, možete postaviti okladu na suprotan ishod onome koji čekate i tako ostvariti profit veći od ta dva uloga koje ste postavili ili barem dobitkom vratiti svoje uloge.

Tako ste osigurali svoj prvobitni listić jer ako vam zadnji par ne bude uspješan, svejedno ćete ostvariti mali profit ili vratiti uloženo. To se može ponekad učiniti i bez klađenja uživo, ali uživo možete dobiti više informacija isplati li vam se osigurati ili ne. Također, Ako se ne nalazite u situaciji da vam zadnji par počinje kasnije od ostalih, već se, primjerice, zadnja dva para igraju u isto vrijeme, klađenje uživo još je prikladnije jer ćete vidjeti isplati li vam se osigurati ili ostaviti stvari da idu svojim tokom.

Veća ponuda

veća ponuda kladionice jako je dobra značajka
Foto: Shutterstock

Iako to zvuči pomalo čudno, u zaista puno situacija sam primijetio da ponuda na neki događaj koji se odvija uživo ima puno više razrada nego što ima ponuda na isti događaj prije njegovog početka. To mi je bilo vrlo zanimljivo vidjeti i tada sam shvatio da je i to jedan vrlo veliki razlog zašto preferiram klađenje uživo. Naravno, postoje igrači koji prilikom slaganja svog listića žele vidjeti kompletnu ponudu za neki događaj, a ne samo onu koja ih pita koja će ekipa ili igrač na kraju pobijediti.

Štoviše, neke od najboljih opcija za klađenje dolaze upravo u tim raznim razradama koje se mogu iskoristiti za zaradu, tako da klađenje uživo i u tom segmentu djeluje puno boljim i isplativijim od običnog klađenja na neki susret koji još nije počeo. Dakle, ako postoji neki ishod na koji želite odigrati, a njega nema u ponudi prije početka utakmice, savjetovao bih vam da sačekate njezin početak i provjerite hoće li ga biti u ponudi uživo. To mi se čini puno boljom opcijom, nego da odigrate neki drukčiji ishod od onog koji ste prvobitno planirali te tako izgubite svoj listić i ulog.

Je li klađenje uživo bolje od običnog?

Za kraj ću odgovoriti, naravno sa svoga stajališta, i na pitanje koje ste se možda zapitali čitajući ovaj tekst. Klađenje uživo nudi bolje prilike za zaradom od običnog klađenja i po mnogim je značajkama bolje od njega. Smatram da ono pruža više prednosti i da se puno bolje može iskoristiti za ostvarivanje profita od obične uplate listića, tako da bih svakako preporučio ovaj tip klađenja svima koji se pitaju na koji se način kladiti. Također, danas je u svim kladionicama moguće kombinirati obične parove s parovima uživo, tako da niti to nije loša opcija ako ste sigurni u svoje odabire.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)