Koje su 4 najpopularnije vrste bonusa u kladionicama?

Hrvoje
30 siječnja, 2023
1138 pregleda
bonus

Kao jednu od prednosti koje ima online klađenje, uvijek ću navesti mogućnost iskorištavanja raznih bonusa koji u startu igraču mogu donijeti neke veće šanse za zaradom. Tih bonusa ima zaista mnogo i neki od njih su vrlo inovativni, a ja sam odlučio istaknuti neke najpopularnije vrste te ih objasniti i reći što ih čini privlačnima.

Bonus od 100% na uplatu

Bonus od 100% na uplatu je najpopularniji bonus u online kladionicama danas, a najčešće služi kao bonus dobrodošlice, odnosno onaj koji dobivaju igrači nakon uspješno odrađene registracije u nekoj od kladionica. On funkcionira na način da će svim igračima koji po prvi put uplate na svoja račun, poduplati iznos uplate do neke maksimalne vrijednosti. Tako će osim svojih uplaćenih sredstava, igrači imati i ova bonus sredstva te će se činiti kao da su uplatili duplo više. Naravno, iako se tako čini isprva, taj bonus u svakoj od kladionica dolazi s nekim uvjetima i odredbama koje je potrebno ispuniti.

Tek kada se ti uvjeti zadovolje, dodijeljena bonus sredstva će biti moguće podići ili nastaviti igru s njima. Najčešće ti uvjeti diktiraju kako moraju izgledati listići koji se kvalificiraju za pretvaranje bonus sredstava u ona prava. Primjerice, neke kladionice će tražiti da se dodijeljena sredstva odigraju jednom, a neke će tražiti da to bude i do 30 puta. Pritom će ona morati biti odigrana na određenu kvotu ili listiće s određenim brojem parova. Pronađite stoga onaj bonus od 100% na uplatu koji ima najjednostavnije uvjete i iskoristite ga kako biste imali najveće šanse doći do besplatnih sredstava.

Vrijedi spomenuti i da bonus od 100% na uplatu ne mora biti samo kreiran u vidu bonusa dobrodošlice, već ga kladionice mogu nasumično dodijeliti svojim igračima za neku iduću uplatu. To je često njihov način za nagrađivanje igrača koji već dugo igraju u određenoj kladionici i time pokazuju svoju vjernost.

Free Bet bonus

bonus
Foto: Shutterstock

Free Bet bonus je definitivno moj najdraži bonus koji nude neke kladionice, a kao što mu samo ime kaže, radi se o bonusu u kojem igrač može besplatno odigrati okladu koju želi. Naime, u ovom bonusu kladionica igračima poklanja jedan određeni iznos sredstava s kojima mogu odigrati okladu besplatno, a ako ona bude uspješna, mogu zadržati dobitak. Naravno, ako bude neuspješna, igrač ne gubi ništa jer svakako nije morao koristiti svoja sredstva za nju. Uglavnom postoje dvije vrste Free Bet bonusa, a to su ona u kojoj igrač zadržava cijeli dobitak i ona u kojoj će zadržati samo profit.

Dobar primjer oklade u kojoj će igrač zadržati samo profit opisao sam u tekstu o Bet365 kladionici i njihovim takozvanim “bet creditima”. Oni služe samo kako bi igrač odigrao neku okladu, a ako ostvari dobitak, dobit će samo profit. Recimo da je uložio 10 eura u bet creditima na kvotu 2.00. Ako ona bude uspješna, od dobitka koji iznosi 20 eura, oduzet će se iznos uloga jer on je bio u creditima, te će igraču ostati 10 eura u stvarnim sredstvima.

Cashback bonus

Cashback bonus je još jedna zanimljiva vrsta bonusa koja postoji u velikom broju kladionica. Radi se o bonusu koji će biti aktivan neko vrijeme u kojem se igrač kladi. Nakon perioda od njegove aktivacije do isteka, igraču će se vratiti jedan određeni postotak izgubljenih sredstava. Primjerice, ako igrač ima aktiviran cashback bonus od 20% i u vremenu trajanja cashback bonusa izgubi 1000 eura, njemu će se vratiti 200 eura koje će ponovno moći koristiti za igru. Cashback bonus je sjajan izbor bonusa za igrače koji igraju na velike uloge jer će im se isto tako vratiti jedan dosta velik iznos.

Cashback bonus ne mora biti kao ovaj koji sam spomenuo u kojem se prate oklade igrača u nekom vremenskom roku, već može biti kreiran za samo jednu okladu i tada se igraču vraća određeni postotak uloga koji je postavljen samo na tu okladu. Bilo kako bilo, cashback bonus je također jedan privlačan bonus koji bih preporučio svakome jer može samo umanjiti potencijalni gubitak igrača i donekle osigurati njegove oklade.

Risk Free Bet bonus

bonus
Foto: Shutterstock

Risk Free Bet bonus sličan je onom klasičnom Free Bet bonusu koji sam ranije spomenuo, ali ima jednu različitu značajku. Naime, u ovom bonusu igrač mora iskoristiti svoja sredstva za postavljanje oklade te mu ih ne dodjeljuje kladionica. Odabrat će neki određeni iznos svojih sredstava koje će odigrati, a zatim ih dobiti natrag ako oklada ne bude uspješna. Pritom vrijedi imati na umu da bi sredstva koja dobije natrag mogla doći u obliku bonus sredstava, tako da će morati zadovoljiti neke uvjete i odredbe kako bi ih ponovno pretvorio u stvarna sredstva koja može isplatiti ili koristiti za iduću okladu.

Iako to ponekad nije baš privlačno, svakako je sama prilika za povratom izgubljenih sredstava nešto što igrači inače ne bi dobili i preporučio bih ovaj bonus svima, posebice onima koji igraju na velike uloge.

Zašto koristiti bonuse?

Bonusi kladionica igračima neće umanjiti šanse za dobitkom, niti im oduzeti dio njihovih stvarnih sredstava. Oni igračima jedino mogu donijeti neki dodatni profit, a to je pod uvjetom da znate kako ih iskoristiti te da ste pročitali uvjete i odredbe bonusa. U teoriji bi svaki bonus trebalo iskoristiti zbog toga, ali kao što sam rekao ranije, neki bonusi jednostavno će imati gotovo nemoguće uvjete i odredbe. Zato je vrlo važno pročitati ih prije iskorištavanja bonusa.

Ako se s njima slažete i vjerujete da ih možete zadovoljiti, ne postoji niti jedan razlog zašto ne iskoristiti bonus. No, ako mislite da su uvjeti preteški, možete nastaviti s normalnom igrom bez iskorištavanja bonusa. Zapamtite, svi bonusi kladionica su opcionalni i nemate obvezu koristiti ih ako ne želite!

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)