Što je Aircash aplikacija, prvi hrvatski digitalni novčanik?

Hrvoje
6 travnja, 2023
1049 pregleda
aircash aplikacija logotip

Metode uplate i isplate jedna su od najbitnijih značajki kladionice i to je nešto što sam u dosadašnjim člancima spomenuo više puta. Imati velik broj takvih metoda može igračima omogućiti više opcija da koriste svoja sredstva u kladionici, što će automatski i kladionicu učiniti privlačnijom. Jedna od takvih metoda je uplata digitalnim novčanicima. Aircash aplikacija je jedan od takvih digitalnih novčanika koje ćete pronaći u svim hrvatskim kladionicama, ali lako je moguće da ne znate puno o njoj.

Upravo će zato ovaj tekst biti posvećen Aircash aplikaciji, a reći ću nešto više o njemu. No, prije nego što to učinim, volio bih vas nešto detaljnije upoznati s time što su uopće digitalni novčanici, kako funkcioniraju te kako ih nadoplatiti i koristiti putem Interneta.

Što su digitalni novčanici?

Digitalni novčanici, također poznati i kao elektronički novčanici ili e-novčanici, softverski su alati koji omogućuju pojedincima i tvrtkama da obavljaju različite financijske transakcije putem Interneta. Ovi novčanici omogućuju svojim korisnicima da pohranjuju, šalju i primaju novac na siguran i jednostavan način.

Digitalni novčanici funkcioniraju kao virtualni novčanici koji se mogu povezati s bankovnim računom, kreditnom karticom ili drugim izvorom novca. Oni omogućuju korisnicima da brzo i jednostavno šalju novac drugima, kao i da obavljaju kupovinu proizvoda i usluga putem Interneta. Sukladno tome, ti se novčanici, među kojima je i spomenuta Aircash aplikacija, mogu koristiti za uplate i isplate sredstava u sportskim kladionicama online. Digitalni novčanici mogu podržavati različite vrste valuta, uključujući i kriptovalute.

Korištenje digitalnih novčanika često je vrlo jednostavno, a podjednako je lako koristiti ih putem računala, pametnog telefona ili drugog uređaja s pristupom Internetu. Korisnici mogu dodati novac na svoj digitalni novčanik putem bankovnih transfera, kreditnih kartica, ili bonova koji su najčešće posebno dizajnirani za taj određeni novčanik. Primjerice, Aircash aplikacija koristi Aircash bon, poznat i pod imenom A-bon.

Kao i kod svake druge vrste financijskog alata, važno je paziti na sigurnost i zaštitu prilikom korištenja digitalnih novčanika. Korisnici bi trebali koristiti samo pouzdane digitalne novčanike, birati snažne lozinke i koristiti dvofaktorsku autentifikaciju za zaštitu svojih računa. Također je važno pratiti svoje financije i redovito provjeravati transakcije kako bi se osiguralo da ne dolazi do neovlaštenog pristupa ili krađe novca.

korištenje digitalnog novčanika u trgovini
Foto: Shutterstock

Malo o Airchash aplikaciji

Aircash je digitalni novčanik koji je razvila hrvatska tvrtka Aircash Payment Solutions d.o.o. Nakon što je tvrtka osnovana 2015. godine, Aircash aplikacija je lansirana u Hrvatskoj 2016. godine kao prvi digitalni novčanik u zemlji.

Aircash aplikacija omogućuje korisnicima da dodaju novac na svoj račun putem bankovne uplate ili kreditne kartice i da ga koriste za kupovinu proizvoda i usluga u trgovinama i drugim prodajnim mjestima koja prihvaćaju Aircash kao način plaćanja. Također, korisnici mogu jednostavno slati novac drugim korisnicima Aircash aplikacije. No, ono zbog čega smo tu je svakako činjenica da se Aircash aplikacijom mogu uplaćivati i isplaćivati sredstva u hrvatskim online kladionicama.

Jedna od glavnih prednosti Aircash aplikacije je jednostavnost i brzina izvršavanja transakcija. Korisnici mogu plaćati samo jednim dodirom na svom pametnom telefonu, bez potrebe za unosom dugih brojeva kartica ili PIN kodova. Također, aplikacija koristi visoku razinu sigurnosti i enkripcije podataka kako bi osigurala sigurnost korisničkih računa i transakcija.

Aircash aplikacija podržava više valuta, a također svojim korisnicima nudi i fizičku karticu koju mogu koristiti za kupovine u trgovinama, baš kao i prilikom korištenja bilo koje druge kartice. Uz to, Aircash ima i neke druge zanimljive značajke poput mogućnosti plaćanja računa za telefon, televiziju i Internet, kao i kupovine karata za javni prijevoz. Aplikacija je dostupna na iOS i Android platformama, a korisnicima je omogućeno da preuzmu i koriste Aircash aplikaciju bez naknade za registraciju ili održavanje računa.

Kako funkcionira Aircash aplikacija?

Kako biste koristili Aircash, prvo morate preuzeti i instalirati aplikaciju na svoj pametni telefon. Nakon toga, potrebno je registrirati se na Aircash appu te stvoriti račun. Registracija uključuje unošenje vaših osobnih podataka i provjeru identiteta. Kada se ona završi, možete početi koristiti Aircash aplikaciju za slanje i primanje novca, plaćanje računa, kupnju karata za javni prijevoz, kupnju bonova te uplate i isplate u kladionicama.

Za slanje novca, potrebno je unijeti iznos koji želite poslati, odabrati primatelja i potvrditi transakciju. Za primanje novca, primatelj mora podijeliti svoj Aircash korisnički ID s vama, odnosno broj mobitela, nakon čega možete uplatiti novac na njegov račun. Aircash također omogućuje pohranjivanje bankovnih kartica u aplikaciju, što omogućuje jednostavnije plaćanje računa putem aplikacije. Za to je potrebno dodati svoju bankovnu karticu, a zatim prilikom plaćanja odabrati karticu koju želite koristiti.

Kako biste osigurali sigurnost svojih transakcija, Aircash koristi različite sigurnosne značajke, uključujući lozinke i dvofaktorsku autentifikaciju. Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja, Aircash pruža korisničku podršku putem aplikacije ili e-maila, što je također vrlo korisno.

Aircash bon (A-bon)

a-bon logotip

Aircash bon, također poznat kao A-bon, je način plaćanja koji je dostupan u Aircash aplikaciji. On može biti fizički i virtualni, a to znači da ga se u fizičkom obliku može kupiti na raznim prodajnim mjestima, kao što su kiosci te u virtualnom obliku putem same Aircash aplikacije. On funkcionira poput bona za mobitel jer ima svoj numerički kod i dolazi u raznim iznosima.

Da biste kupili Aircash bon putem Aircash aplikacije, potrebno je otvoriti aplikaciju i odabrati opciju kupovine bona. Nakon toga, možete odabrati iznos bona koji želite kupiti i potvrditi kupnju. Slično kao i sama Aircash aplikacija, A-bon se zatim može koristiti za plaćanje na mjestima koja prihvaćaju Aircash kao način plaćanja, a može se koristiti za kupnju proizvoda i usluga, kao i za plaćanje računa te uplatu u online kladionice.

Za razliku od Aircash aplikacije, važno je znati da se sredstva korištenjem bona mogu samo uplatiti u online kladionicu, ali se ne mogu isplatiti na Aircash bon jer on funkcionira samo u jednom smjeru i jednokratno. Aircash bonovi se često nude u promocijama i kao nagrade za sudjelovanje u različitim marketinškim aktivnostima. Oni su zgodan način plaćanja jer ne morate nositi gotovinu sa sobom i omogućuju vam da brzo i jednostavno obavite razne tipove transakcija.

Drugi poznati digitalni novčanici

skrill logotip

Rekao sam kako je Aircash aplikacija koja se u Hrvatskoj pojavila tek oko 2016. godine, ali digitalni novčanici postojali su puno prije toga. Neki od njih postoje i u hrvatskim kladionicama online, a čest su odabir nekih od najvećih kladionica, poput Bet365 i mnogih drugih.

Kada govorimo o digitalnim novčanicima koji se koriste u online kladionicama, Skrill i Neteller spadaju među najpopularnije, a može se reći da su se već poprilično ustalili u svijetu klađenja. Skrill ipak nešto više od Netellera, a postoji i u velikom broju hrvatskih kladionica. Također, kao što Aircash aplikacija ima A-bonove, tako Skrill ima Paysafecard bonove koji su popularno sredstvo za ogroman broj različitih plaćanja na Internetu.

Iako nije dostupan u kladionicama, digitalni novčanik koji je daleko najpoznatiji na svijetu je PayPal. Kao što rekoh, njega nema u ponudama kladionica za uplate i isplate, ali je najpopularnije rješenje za različita plaćanja na Internetu, posebice u velikim online trgovinama kao eBay ili Amazon.

Zaključak

Aircash je moderna mobilna aplikacija koja omogućava brzo i jednostavno slanje i primanje novca između korisnika, kao i plaćanje na Internetu putem mobilnog uređaja. Aplikacija nudi veliku raznolikost mogućnosti, poput kupovine putem Interneta, plaćanja računa, naplate parkinga, a sve to bez korištenja klasičnog novca i kartica. Ova aplikacija je sigurna i pouzdana, koristi moderne tehnologije enkripcije i zaštite podataka, a korisnicima je omogućena i korisnička podrška za sva pitanja i nedoumice. Aplikacija je korisna za sve koji žele brzo i jednostavno obavljati transakcije, bez gubljenja vremena u redovima i bez korištenja klasičnih platnih metoda.

U današnje vrijeme, kada se sve više transakcija obavlja putem Interneta i mobilnih uređaja, Aircash aplikacija predstavlja inovativno rješenje za plaćanje i slanje novca. Svojom jednostavnošću, sigurnošću i različitim mogućnostima, ova aplikacija svakako zaslužuje pažnju korisnika koji žele brzo i jednostavno obavljati financijske transakcije, među kojima su i uplate na online kladionice.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)