7 savjeta kako biti uspješniji u klađenju

Hrvoje
27 siječnja, 2023
1148 pregleda
Osoba koja je dobila na kladionici

Iako se možda čitanjem naslova čini kao da postoji neka magična formula kako postati uspješniji u klađenju, nju vam nažalost ne mogu dati jer ona ne postoji. Međutim, postoji pregršt korisnih savjeta od kojih možda neke znate, a neki bi vam mogli biti nepoznati. Bilo kako bilo, najvažnije je znati da u klađenju uvijek možete postati bolji, a samo se morate pridržavati nekih pravila i smjernica. Pokušat ću navesti neke od njih, a ako ih se budete držali, gotovo garantirano će vaši listići biti uspješniji.

Kreirajte svoj budžet za klađenje

Osoba računa svoj budžet za klađenje
Foto: Shutterstock

Prvi korak koji bih vam preporučio prije samog početka klađenja je da kreirate svoj budžet za klađenje. Radi se o iznosu sredstava koje ste spremni uložiti i koji neće promijeniti vašu svakodnevicu nagore ako ga izgubite. Velika je greška kladiti se sredstvima koje niste spremni izgubiti, a nažalost, mnogi rade upravo to. Ako se neke bitne stvari u vašem životu neće promijeniti gubitkom određenog iznosa sredstava, neka taj iznos bude vaš budžet za klađenje. Ako ne uspijete ostvariti profit njime, dolazi onaj nešto teži korak, a to je znati odustati na vrijeme.

Iako se ne čini tako, znati odustati kada više ne bi trebali igrati, ponekad može biti jednako ostvarivanju dobitka. Sva loša iskustva i priče vezane uz kladionicu, uglavnom dolaze od osoba koje nisu znale ili htjele kreirati si budžet za klađenje te je to završilo na loš način. Ako smatrate da nemate toliko discipline i nećete se moći suzdržati od klađenja, poradite na tome ili se jednostavno nemojte kladiti. U protivnim, kreirajte svoj budžet i strogo ga se držite.

Analizirajte sve

osoba analizira nogometni susret za klađenje
Foto: Shutterstock

Na što god se odlučili kladiti, za to mora postojati razlog. Međutim, ne dozvolite si da taj razlog bude vaš osjećaj ili činjenica da navijate za neki tim ili igrača. Apsolutno svaki par koji će se naći na vašem listiću trebao bi biti analiziran i trebali biste imati jasne i logične razloge zašto ste odlučili odigrati na njega. Ti razlozi sasvim sigurno neće biti vidljivi isprve jer onda bi svi bili uspješni u klađenju i nitko nikad ne bi izgubio svoju okladu. No, oni to nisu i za njih je potrebno truda i volje.

Mnogi još nisu sigurni ni kako analizirati susret na koji se klade, a očekuju velike profite i uspjeh na kladionici. Nažalost, sa stopostotnom sigurnošću vam mogu reći da se to neće dogoditi. Prije svega budite sigurni da znate sve o sportu na koji se kladite, a zatim detaljno proučite ekipe ili igrače koji će se naći na vašem listiću. Ovisno o tipu oklade koji želite postaviti, istražite podatke i statistike koje je, srećom, moguće pronaći na Internetu u ogromnim količinama te su dostupni uz samo par klikova mišem.

Pokušajte se držati jednog sporta, lige, ekipe ili igrača

razni sportski rekviziti kao što su lopte, kopačke i reketi za tenis
Foto: Shutterstock

Kao još nešto što vam mogu garantirati, vrijedi spomenuti i činjenicu da jednostavno ne postoji igrač kladionice koji je vješt u svim sportovima te je upoznat sa svim timovima i igračima. To jednostavno nije moguće. Ono što bih preporučio svima jest da se prvenstveno fokusiraju na jedan sport, a u njemu odaberu jednu ligu, ekipu ili igrača koje će redovno pratiti te skupljati znanje i iskustvo. To će uvelike povećati šanse za dobitkom jer ćete tako postati sve upućeniji u svakodnevna zbivanja koja mogu biti presudna u tome hoćete li pogoditi svoje parove ili ne.

Tek kada vjerujete da ste savladali sva znanja koja biste trebali, možete se okušati u nekoj drugoj ligi ili sportu, a istovremeno pratite svoju uspješnost kako biste znali isplati li se proučavati to što ste odlučili ili ne. Dodat ću još i da osim toga što ćete se kladiti na određene ekipe i slično, pokušate držati se i tipa klađenja koji koristite, a pritom mislim na standardno klađenje i klađenje uživo. Ako u jednom bilježite veće uspjehe od drugog, vrijeme je da se posvetite samo onom načinu koji je profitabilniji.

Nemojte se kladiti iz dosade

osoba koja gleda sport i kladi se iz dosade
Foto: Shutterstock

Dosada je jedan od najvećih neprijatelja ljubitelja klađenja. Osobno znam velik broj ljudi koji uplaćuju listiće iz dosade, samo kako bi mogli pratiti neki sportski događaj i osjetiti taj adrenalin koji dolazi s potencijalom dobitka. Često se tješe kako nema nikakve veze što se tako klade jer ne koriste velike uloge i zabavlja ih. To je donekle istina, ali rijetko je tko svjestan koliko je zapravo malih uloga ukupno izgubio pokušavajući se riješiti dosade klađenjem.

Takvi listići će jako rijetko biti dobitni, oštetit će vaš budžet, a dosadu će nakon manje doze uzbuđenja zamijeniti osjećaj neuspjeha koji narušava samopouzdanje prilikom iduće uplate listića. Moj bi vam savjet bio da klađenje ne smije biti vaš primarni hobi, već da uz njega imate i nekoliko drugih načina za zabaviti se, a klađenje ostavite za trenutke koje zaista smatrate isplativima i koji vam mogu donijeti neki profit.

Uvažite tuđa mišljenja

osobe koje raspravljaju o tome na što se kladiti
Foto: Shutterstock

Prilikom uplate listića svi mi koristimo naše uloge i jednostavno imamo tu želju da onda i parovi koji se na njemu nalaze budu isključivo oni koje smo sami odabrali. To je sasvim logično i tako u konačnici treba biti, ali nemojte tako lako odbaciti tuđa mišljenja i savjete. Sigurno niste jedini na svijetu koji će se kladiti na neki događaj, a vrlo vjerojatno je netko drugi analizu tog susreta odradio na jedan drukčiji način. Moguće je tako da je ta osoba uočila nešto što vi niste i njezin vam savjet ili preporuka mogu povećati šanse za dobitkom.

Uvijek je bitno sagledati sve iz više kutova, a netko nam može ponuditi jednu perspektivu do koje sami nismo uspjeli doći. Stoga, poslušajte što netko drugi tko se također razumije ima za reći, a onda odlučite hoćete li uvažiti sugestiju ili ne te mijenja li ona nešto u vašoj konačnoj odluci ili je pak pomogla da budete još sigurniji u svoj prvobitni odabir.

Odaberite kladionicu koja vam najbolje odgovara

osoba koja bira najbolju kladionicu za sebe
Foto: Shutterstock

Danas postoji velik broj online kladionica, a svaka od njih imat će neke različite značajke koje bi vam mogle biti privlačne. Iako će većina sportskih parova na koje se možete kladiti biti slična u svim tim kladionicama, oni će se primarno razlikovati po postavljenim kvotama na određene ishode. Zatim bi vas trebale zanimati dodatne razrade na susret koji ste odabrali te postoji li ono što želite odigrati u određenoj kladionici.

Svakako nemojte zanemariti neke druge bitne stvari kao što su metode uplate i isplate, dodatni sadržaji ili korisnička podrška. Isprve se možda ne čini kao da bi to moglo biti bitno nekome tko samo želi uplatiti na ishod nekog sportskog događaja, no te značajke svakako mogu učiniti vaše iskustvo klađenja ugodnijim, a to bi trebao biti jedan od vaših ciljeva. Kako bih vam pomogao u pravilnom odabiru gdje igrati, kreirao sam recenzije svih hrvatskih kladionica koje su trenutno dostupne igračima, a njih možete pronaći ovdje.

Iskoristite bonuse

osoba koja je iskoristila bonus kladionice
Foto: Shutterstock

Danas gotovo sve online kladionice novim igračima nude bonuse, ali imaju i načine kako nagraditi one starije igrače. Pronađite onaj bonus koji vam se sviđa i s čijim se uvjetima i odredbama slažete jer to je sjajan način kako započeti s klađenjem u nekoj od kladionica. Točnije, možete pronaći više od jednog bonusa jer, kao što vjerojatno znate, možete imati više otvorenih računa u različitim kladionicama. Tako možete istovremeno koristiti više bonusa i povećati si šanse za ostvarivanjem profita.

Imajte na umu i da su bonusi opcionalni te da ih ne morate prihvatiti ako se iz nekog razloga ne slažete s njihovim uvjetima i odredbama. Tada možete jednostavno nastaviti s igrom i ne obazirati se na njih.

Zaključak

Klađenje je jedna vještina koju se može neograničeno usavršavati jer nikada nećete postati savršeni u njoj. Osim savjeta koje sam vam naveo, siguran sam da i vi sami za sebe možete smisliti nešto na čemu morate poraditi kako biste bili bolji i precizniji u svojim predikcijama. No, neka vam savjeti koje spominjem u ovom tekstu budu dobra baza i podloga na vašem putu da postanete bolji u klađenju i počnete konačno ostvarivati profite kakve ste oduvijek htjeli.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)