Gdje nabaviti bon za klađenje?

Hrvoje
19 lipnja, 2023
1348 pregleda
bon za klađenje

Kada pokušavate donijeti odluku gdje se kladiti, odnosno u kojoj online kladionici otvoriti račun za klađenje, u obzir uzimate razne značajke i igrate u onoj kladionici koja je najbolja po njima. Jedna od bitnih značajki sigurno su i metode uplate i isplate sredstava. Jasno, to je bitno jer nije niti moguće kladiti se ako ne postoji metoda kojom možete uplatiti svoja sredstva u kladionicu. Jedna od takvih metoda koja je među najpopularnijima, ali i najsigurnijima je iskoristiti bon za klađenje.

U ovom ću tekstu stoga reći nešto više o tome kako se koristi bon za klađenje, koje vrste bonova danas postoje i gdje uopće možete nabaviti takav tip bonova. Spomenut ću i kako se unose na stranici kladionice, a vjerujem da bi vam sve to moglo pomoći da se u konačnici i odlučite početi koristiti ovaj tip uplate sredstava na svoj račun u kladionici.

Koje vrste bonova za klađenje postoje?

čovjek koji je dobio na kladionici
Foto: Shutterstock

Danas postoji velik broj bonova koje možete kupiti. Međutim, nije svaki bon zapravo isključivo bon za klađenje jer se većina istih može iskoristiti i na nekim drugim mjestima, najčešće u raznim tipovima online trgovina. Dva definitivno najpopularnija tipa bonova za klađenje u Hrvatskoj su A-bon i Paysafecard bon. Paysafecard je jedan od najkorištenijih bonova u svijetu, dok se A-bon koristi u Hrvatskoj jer je dio hrvatske tvrtke Aircash. Aircash je tvrtka koja je kreirala prvi hrvatski digitalni novčanik, a kao dio istog naknadno je kreiran i A-bon.

A-bon se može kupiti putem same aplikacija Aircash i na raznim prodajnim mjestima, a isto tako se može iskoristiti na velikom broju prodajnih mjesta koja primaju Aircash, među kojima su i sve hrvatske kladionice. S druge strane, Paysafecard bon također prina velik broj domaćih kladionica, iako ne u tolikoj brojci kao A-bon. Paysafecard je tvrtka koja je nedavno kupila digitalni novčanik Skrill te sada oba ta načina uplate u online kladionice posluju pod istom tvrtkom.

Osim ova dva bona koja sam spomenuo, postoje bonovi dizajnirani od pružatelja ponude, odnosno kladionica, a mogu se iskoristiti isključivo na njihovim stranicama. Kladionice su tako izašle u susret onima koji uglavnom ne žele uplaćivati sredstva korištenjem kartica ili na bilo koji drugi način koji od njih zahtijeva davanje osobnih podataka ili podataka s kartica koji mogu biti osjetljivi. Iako su razine sigurnosti online kladionica vrhunske, to je poprilično razumljivo i privlačno je vidjeti da su kladionice izašle igračima u susret na taj način.

Bonovi koje su zasad kreirale kladionice kako bi igrači mogli uplatiti sredstva su Germania bon, Supersport bon, HL bon i Arena bon. Nedvojbeno je da je samo pitanje vremena kada će i ostale kladionice krenuti tim putem i kreirati svoj personalizirani bon za klađenje.

Gdje se može kupiti bon za klađenje?

Nakon što sam, nadam se uspješno, objasnio koje vrste bonova za klađenje postoje u Hrvatskoj, vrijeme je za osvrnuti se na to gdje se oni zapravo mogu kupiti. To je nešto kompliciranije za objasniti jer se praktički svaki bon za klađenje može pronaći na nekoj drugoj lokaciji, ovisno o sklopljenim partnerstvima. Međutim, neke se lokacije ipak mogu istaknuti kao najbolje, a jedna od njih svakako su kiosci i prodajna mjesta Tiska. Tisak praktički nudi sve tipove bonova koje sam ranije spomenuo na jednom mjestu i najpogodnija je lokacija za kupiti bilo koji bon za klađenje.

Drugi tip lokacija koji nudi velik broj, možda čak i sve tipove bonova za klađenje koje sam spomenuo su bezinske crpke. Međutim, moguće je da ipak neće svaka od njih nuditi sve tipove bonova, tako da se bitno raspitati što se nalazi u ponudi koja postoji. Pronaći različite bonove moguće je i u nekim od trgovačkih lanaca ili manjih trgovina, a još jednom ću ponoviti, potrebno je osobno istražiti kako biste znali u budućnosti može li se negdje kupiti bon za klađenje ili ne.

Lokacije za kupovinu A-bona
Lokacije za kupovinu A-bona

Uz to, gotovo svi proizvođači bonova za klađenje i same kladionice na svojim stranicama imaju istaknute lokacije gdje se može kupiti njihove bonove. Iskoristite te pružene informacije kako biste brže i efikasnije pronašli lokaciju na kojoj možete kupiti bon za klađenje koji želite.

Kako osvojiti bon za klađenje?

Bon za klađenje se u raznim kladionicama, ali i na drugim stranicama također može i osvojiti. Postoje različite promocije i natjecanja u kojima su neke od nagrada upravo bonovi za klađenje, a njih ponekad ne organiziraju samo kladionice. Iako znaju biti organizirana od pružatelja ponude za klađenje, na raznim se sportskim stranicama i forumima često organiziraju različita natjecanja, uglavnom u vještini postavljanja oklada ili sportskih tipova i predikcija, a kao neke od nagrada igrači mogu osvojiti bon za klađenje.

Često je dobra stvar prilikom registracije u neku online kladionicu omogućiti primanje promotivnih e-mailova i vijesti u svoj sandučić jer se tako najčešće šire vijesti o promocijama u kojima možete doći do nekog od bonova za klađenje. Može se reći da je bon za klađenje zapravo savršena nagrada za igrače jer on bi trebao igračima u svrhu nagrade donijeti besplatna sredstva za klađenje koja nije potrebno proigrati nekoliko puta, već su odmah nakon unosa koda s bona raspoloživa za korištenje.

Kako iskoristiti bon za klađenje?

Nakon svega napisanog, još uvijek vam nisam rekao kako zapravo iskoristiti bon za klađenje, a to je možda i najvažnija stvar. Ako ste ikada nadoplaćivali svoj račun na mobitelu bonom, onda ćete definitivno znati iskoristiti i bon za klađenje jer je postupak iskorištavanja istog čak i jednostavniji. Prva jako bitna stvar koju morate učiniti je provjeriti koje bonove prihvaća kladionica u kojoj igrate jer bila bi greška kupiti bon koji nije podržan od strane kladionice. Kada ste saznali koje bonove kladionica podržava, odlučite koji od apoena bona želite kupiti te ga kupite na nekom od prodajnih mjesta.

Na stranici kladionice otvorite odjeljak uplata na račun i odaberite bon kojim želite uplatiti sredstva. Odaberite koji iznos želite uplatiti, a zatim u mjesto predviđeno za to upišite kod s bona. Potvrdite da ste upisali točan kod i sredstva bi trebala istog trenutka postati raspoloživa na vašem računu kladionice. Nakon toga, možete slobodno koristiti svoj račun za klađenje ili igranje igara, ovisno o tome što preferirate i što vam uopće sama kladionica nudi.

Koliko su sigurni bonovi za klađenje?

online sigurnost
Foto: Shutterstock

Kada pogledamo sve metode uplate u online kladionice, u principu su sve vrlo sigurne i teško je reći da sam ikada čuo da se dogodila situacija u kojoj je netko hakiran ili su nekome ukradena sredstva prilikom uplate. No, ako krenemo nešto detaljnije analizirati sigurnost metoda uplata u online kladionicama, onda su bonovi za klađenje na samom vrhu po toj značajci, odmah uz uplatu sredstava u samim poslovnicama.

Bon se može kupiti na prodajnom mjestu, dakle za svoju kupovinu dobivate fizički bon koji nije moguće digitalno hakirati jer se nalazi u vašem posjedu. Sve što morate učiniti na stranici kladionice je prepisati kod s bona, što eliminira davanje bilo kakvih osobnih podataka prilikom te transakcije. To su razlozi zašto su bonovi često odabrani od strane velikog broja igrača kao glavna metoda uplate u online kladionice i zašto je sjajan potez uvrstiti ih u te metode. Kao što sam ranije rekao, vrlo vjerojatno će uskoro i ostale hrvatske online kladionice uvrstiti svoje bonove u metode uplate sredstava i to bi trebalo osigurati nešto veći broj igrača tih kladionica.

Zaključak

Bon za klađenje je jedna moderna, a istovremeno jako jednostavna metoda uplate sredstava u online kladionicu. Sve što je potrebno jest kupiti bon, upisati njegov kod na stranici kladionice i novci će biti spremni za igru. Radi se o sigurnom načinu uplate, a preferiraju ga upravo oni igrači koji nevoljko ostavljaju svoje podatke na Internetu, pa tako i u online kladionicama. Oni se danas mogu kupiti na velikom broju raznih prodajnih mjesta u Hrvatskoj, ali i izvan nje, ovisno o kojem je bonu riječ.

Postoji velik broj vrsta bonova koji se mogu iskoristiti u domaćim kladionicama, a neke od kladionica su čak otišle toliko daleko da su odlučile kreirati svoje bonove koji se mogu iskoristiti isključivo na njihovim stranicama. Oni su vrlo brzo postali popularno sredstvo uplate na takvim stranicama, a u budućnosti se očekuje da bi i ostale kladionice mogle kreirati svoje tipove bonova za klađenje što će igrači sasvim sigurno dočekati s odobravanjem.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)