Gdje gledati utakmicu preko Interneta besplatno

Hrvoje
20 svibnja, 2023
1224 pregleda
Gdje gledati utakmicu preko Interneta besplatno

Sport je bio i ostao jedna od najdražih stvari za gledati velikom broju ljudi. On se prvenstveno gleda na televiziji, a neki od nas će rijetko promijeniti program, koja god utakmica i koji god sport se prenosio. Naravno, popis najpopularnijih sportova predvodi nogomet, ali i u drugim raznim utakmicama uživa jedan ogroman broj ljubitelja sporta. Kada je tako, postoji velik broj različitih utakmica koje će mnogi poželjeti gledati, ali nemaju gdje jer niti jedan televizijski program ih ne prenosi. Tada se okreću univerzalnom rješenju, a naravno, radi se o Internetu. U takvim situacijama lako se zapitati gdje gledati utakmicu preko Interneta besplatno?

Bez brige, s obzirom na to da živimo u modernim vremenima, postoji solidan broj korisnih odgovora na to pitanje, a u nastavku teksta pokušat ću vam navesti najpopularnije, no i najsigurnije te vas upozoriti na neke stvari na koje morate obratiti posebnu pozornost kada surfate Internetom tražeći utakmicu koja vas zanima.

Standardni načini gledanja utakmica uživo

Standardni načini gledanja utakmica uživo

Standardni načini za besplatno gledanje utakmica uživo uglavnom uključuju gledanje istih putem televizijskih kanala u prijenosu. Ti televizijski kanali mogu biti besplatni i dostupni svakom domu, a mogu biti i kanali za koje morate plaćati pretplatu, a koji su u zadnje vrijeme vrlo popularni. Takvi kanali uglavnom dolaze u paketima koji sadrže više od jednog kanala, a praktički 24 sata dnevno osiguravaju prijenose i snimke različitih sportskih susreta.

Dodatno, oni nešto stariji, ali i nostalgični, nerijetko su se oslanjali i na radijske prijenose. Iako takvom načinu praćenja utakmice uživo svakako nedostaje onaj ključni segment, a to je gledanje samog događaja, detaljni opisi komentatora u prijenosu učinili su i ovaj tip praćenja sportskog ogleda zanimljivim. No, kako tehnologija napreduje, radijski prijenosi sve su manje popularni i imaju sve manje slušatelja.

Međutim, standardni načini gledanja utakmica putem televizijskih prijenosa dolaze i s nekim ograničenjima koja se možda neće svidjeti svima. Primjerice, pristup pretplatnim sportskim paketima kanala često je povezan s visokim troškovima pretplate, što može biti neprivlačno, ali i nedostupno za neke ljude. To posebice postaje jedna tema rasprava među ljubiteljima sporta jer osjećaju kako ponajprije državna televizija ne prenosi dovoljno sporta, već prijenose otkupljuju upravo takvi kanali za koje je potrebno plaćati pretplatu. Tada, umjesto da prijenosi budu besplatni, za njih morate platiti.

S druge strane, unatoč tim ograničenjima, gledanje utakmica na televiziji i dalje ostaje popularno, posebice među onima koji cijene kvalitetu prijenosa i opaske komentatora. No, s razvojem Interneta i tehnologije, sve više ljubitelja sporta okreće se novim načinima gledanja utakmica, uključujući besplatne internetske platforme koje pružaju prijenose uživo, a od kojih ću neke spomenuti u nastavku.

Gdje gledati utakmicu preko Interneta besplatno?

Čovjek gleda prijenos uživo na laptopu
Foto: Shutterstock

Tema gledanja utakmica besplatno preko Interneta ponekad je malo škakljiva. Glavni razlog tome su svakako razni streamovi koji se mogu pronaći na Internetu. Većina istih je besplatna, ali ne baš legalna. Točnije, gledajući ih, moguće je da gledate neki neovlašteni prijenos utakmice za koji osoba koja je prenosi zapravo nije dobila dopuštenje od samih organizatora događaja. Uz to, takve stranice često kao glavni izvor profita imaju reklame. Kada kažem reklame, mislim na veliku količinu različitih reklama koje znaju iskočiti usred prijenosa ili se pojaviti u svom zasebnom prozoru. Stoga za vas imam dva savjeta ako se odlučite gledati takve prijenose: instalirajte VPN i koristite neku vrstu Ad Blockera, odnosno programa koji blokira reklame.

No, kako biste mogli gledati najdraže utakmice, i to zaista veliku količinu istih na Internetu putem računala ili mobitela, u zadnjih su se par godina uvelike pobrinule kladionice. Naime, kladionice u svojem odjeljku klađenja uživo nerijetko nude i mogućnost gledanja prijenosa utakmica na koje se možete kladiti, a među tim prijenosima se nalaze neka od najjačih natjecanja u sportovima poput nogometa, tenisa, košarke, rukometa itd. To je korisno za one koji su često u pokretu jer na taj način im se omogućuje gledanje utakmica uživo na mobitelu.

Način kako gledati te prijenose jest da otvorite račun u nekoj od domaćih kladionica, a zatim možete uplatiti minimalni iznos na njega, što zaista nije puno (u nekim kladionicama možete uplatiti samo 1 euro). Dok god imate taj uplaćeni iznos na računu, bit će vam dostupni i prijenosi utakmica. To se zaista čini sjajnom pogodnošću, a koje sve kladionice postoje u Hrvatskoj, a da se možete registrirati i gledati prijenose uživo, istražite na ovom linku gdje sam kreirao recenzije za njih!

Uz sve to, postoje još neke popularne i besplatne platforme koje omogućuju prijenose. Primjerice, mnogi ne znaju da se ponekad na YouTubeu mogu gledati različiti prijenosi, iako je to rijetko i uglavnom se radi o nekim manje popularnim natjecanjima koja ne prati velik broj ljubitelja sporta. Uz njih, postoje i različite platforme koje su kreirane upravo u svrhu prijenosa utakmica nekog natjecanja. Jedan odličan primjer bila bi platforma EHFTV koja je kreirana od strane Europske rukometne federacije, a nudi besplatne prijenose svih klupskih i reprezentativnih utakmica pod okriljem EHF-a.

Razna ograničenja kod gledanja utakmica preko Interneta

Ljudi gledaju utakmicu na TV-u
Foto: Shutterstock

Ranije sam se dotaknuo značajki kao što je sama legalnost raznih prijenosa koji se mogu pronaći na Internetu, a htio bih vam nešto detaljnije usmjeriti pažnju na ograničenja tog tipa, kao i ograničenja kvalitete takvih prijenosa. Važno je naglasiti da korištenje besplatnih internetskih platformi za gledanje utakmica može biti u suprotnosti s autorskim pravima. Većina sportskih prijenosa ima zaštitu autorskih prava i pravo emitiranja koje kontroliraju sportske lige, klubovi i televizijske mreže. Gledanje utakmica besplatno putem neovlaštenih izvora može biti kršenje tih prava i izložiti korisnike pravnim posljedicama.

Besplatne internetske platforme često prikazuju oglase kako bi financirale svoje usluge. Ti oglasi mogu biti poprilično napadni i uvelike naškoditi iskustvu gledanja. Također, neke platforme mogu sadržavati zlonamjerne oglase kojima je cilj naštetiti vašem računalu ili osobnim podacima.

Uz sve to, kvaliteta prijenosa utakmica putem besplatnih internetskih platformi može varirati. Ovisno o brzini internetske veze i dostupnosti servera, korisnici se mogu suočiti s prekidima u prijenosu, lošom kvalitetom slike i zvuka ili kašnjenjem u prijenosu. To može utjecati na cjelokupno iskustvo gledanja utakmice i rezultirati nezadovoljstvom, iako ste pronašli utakmicu koja vam je privlačna i koja vas je prvobitno zanimala.

Gledanje sporta u pokretu sve je popularnije

Gledanje sporta u pokretu postaje sve popularnije zahvaljujući napretku tehnologije i povećanoj dostupnosti interneta. Ljubitelji sporta sada mogu uživo gledati utakmice preko telefona, omogućujući im da prate svoje omiljene timove i igrače bez obzira gdje se nalaze.

Jedan od glavnih razloga zašto je gledanje sporta na mobilnim uređajima postalo tako popularno je praktičnost. Moderni način života često je užurban, a mogućnost gledanja sportskih događaja u pokretu znači da ne morate propustiti nijedan važan trenutak, čak ni kad ste van kuće ili daleko od televizora. Na primjer, mnogi navijači koriste svoje pametne telefone kako bi pratili utakmice dok su na putu do posla, u teretani ili čak dok čekaju u redu.

Ako se pitate kako gledati utakmice na mobitelu, opcije su brojne. Većina velikih sportskih liga i mreža sada nudi vlastite aplikacije koje omogućuju uživo gledanje utakmica preko telefona. Odgonetnuti kako gledati utakmice na mobitelu može biti vrlo jednostavno, ali važno je osigurati da imate stabilnu internetsku vezu. Streaming sportskih događaja zahtijeva brzu i pouzdanu vezu kako bi se osigurao kvalitetan prikaz bez prekida. Osim toga, mnoge aplikacije i servisi nude opcije prilagodbe kvalitete videozapisa kako bi se smanjila potrošnja podataka, što je korisno ako koristite mobilne podatke umjesto Wi-Fi mreže.

Još jedna bitna stvar je kompatibilnost vašeg uređaja s aplikacijama koje želite koristiti. Većina aplikacija podržava iOS i Android operativne sustave, ali uvijek je dobro provjeriti specifikacije i zahtjeve prije preuzimanja.

Uživo gledanje utakmica preko telefona revolucioniralo je način na koji konzumiramo sportski sadržaj. Bez obzira gdje se nalazite, dostupnost sportskih događaja na mobilnim uređajima omogućuje vam da budete u toku s akcijom u stvarnom vremenu, čineći svaku utakmicu dostupnom i uzbudljivom. U skorijoj budućnosti taj način gledanja sporta trebao bi postati još popularniji jer danas gotovo svatko posjeduje mobilni uređaj, a dostupnost internetskih mreža također je značajno porasla u odnosu na nekoliko zadnjih godina. To će dovesti i do novih platformi za gledanje sporta na mobitelu.

Favbet i Germania odlični su načini za kako gledati utakmice uživo

logotipi kladionica Favbet i Germania

Ranije smo naveli sportske kladionice kao odlične načine za gledanje utakmica besplatno. Kladionice kao Favbet i Germania nude opcije za besplatno gledanje utakmica koje se nalaze u njihovoj ponudi klađenja uživo, a njima se može pristupiti vrlo lako. Iz tog ćemo razloga navesti kratki vodič kako brzo i jednostavno, u samo par koraka možete gledati sportske prijenose u tim kladionicama.

Favbet

Koraci kako gledati utakmice uživo u Favbet kladionici:

  • Registrirajte se u Favbet kladionici koristeći ovaj link
  • Posjetite odjeljak klađenja uživo
  • Pronađite sportski događaj koji želite gledati
  • Kliknite na “Play” gumb za besplatno gledanje utakmica

Germania

Koraci kako gledati utakmice uživo u Germania kladionici:

  • Registrirajte se u Germania kladionici koristeći ovaj link
  • Posjetite odjeljak klađenja uživo
  • Pronađite sportski događaj koji želite gledati
  • Provjerite postoji li mogućnost gledanja i pokrenite prijenos ako postoji

Zaključak

Kada se pitate kako gledati utakmice uživo ili gdje gledati utakmice uživo bez troškova, znajte da postoji nekoliko dobrih odgovora na to pitanje. Besplatne internetske platforme pružaju ljubiteljima sporta pristupačan način za gledanje utakmica uživo. Ove platforme nude alternativu tradicionalnim televizijskim prijenosima i paketima sportskih kanala. Međutim, važno je biti svjestan ograničenja i pravnih aspekata povezanih s korištenjem ovih platformi.

Korištenje besplatnih internetskih platformi za gledanje utakmica može biti u suprotnosti s autorskim pravima, a korisnici mogu biti izloženi pravnim posljedicama. Također, takve platforme često prikazuju oglase koji mogu biti napadni i mogući izvor sigurnosnih prijetnji. Kvaliteta prijenosa također može varirati ovisno o brzini internetske veze i dostupnosti servera.

Važno je napomenuti da postoji mnogo legalnih načina gledanja utakmica putem pretplatnih sportskih kanala i službenih internetskih platformi. Također, postoje i načini kako gledati sportske kanale besplatno i u potpunosti legalno, ali njih zaista nije puno. Ovi načini pružaju visokokvalitetne prijenose utakmica te imaju dopuštenje organizatora za prijenos. Uz njih, jedno od najboljih, ako ne i najbolje rješenje kako gledati sportske događaje putem Interneta pružaju upravo online kladionice, koje svojim korisnicima omogućuju stotine besplatnih prijenosa svakog dana, uglavnom u odjeljku klađenja uživo.

U konačnici, korisnici bi trebali pažljivo razmotriti svoje opcije i donijeti informirane odluke. Na kraju sve ovisi o pojedincima i njihovim željama i iskustvima, a nadam se da su vam napisani savjeti uspjeli barem malo pomoći u donošenju tih odluka.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)