Klađenje u hrvatskim kladionicama (5 prednosti)

Hrvoje
20 lipnja, 2023
802 pregleda
Klađenje u hrvatskim kladionicama

Kao što znamo, velik broj ljudi u Hrvatskoj voli se kladiti. Neki to čine iz zabave, dok će neki to činiti iz želje za zaradom. Kada je riječ o ovim potonjim tipovima igrača, oni će definitivno pokušati pronaći najbolje moguće uvjete koji im se nude, bilo da se radi o fizičkim ili online kladionicama. Neke kladionice nude bolje pogodnosti od drugih, a upravo te pogodnosti mogu povećati šanse igrača za dobitkom. U ovom tekstu odlučio sam se osvrnuti na to koje prednosti nosi klađenje u hrvatskim kladionicama.

Izdvojio sam ukupno pet prednosti, a iako će se mnogi složiti da je klađenje u stranim kladonicama pružalo neke veće prednosti nego klađenje u hrvatskim kladioncama, postoje i one kojima se domaće kladionice ipak mogu pohvaliti.

1. Postojanje fizičkih poslovnica

Prva prednost je vrlo bitna velikom broju igrača, posebice onim igračima koji su navikli na nešto staromodniji tip uplate listića. Postojanje fizičkih poslovnica pruža razne prednosti igračima, a prva je onaj osjećaj sigurnosti koji igrači mogu imati kada uplate svoj listić tako što će uživo predati svoj ulog u kladionici te dobiti listić s parovima koje su odigrali. Nekima jednostavno predstavlja problem i brigu ostavljati svoje osobne podatke na stranici kladionice, koliko god to bilo sigurno. To je razumljivo jer teško je svima odjednom napraviti tu tranziciju s igranja na klasičan način na igranje putem Interneta.

Isto vrijedi i za eventualne isplate dobitaka gdje igrači mogu odmah po dolasku u kladionicu predati svoj dobitni listić te ga isplatiti tako što će novce dobiti na ruke. To je nešto što je također uvijek privlačno igračima koji igraju u fizičkim kladionicama i nešto što će ih uvijek motivirati da igraju na takav način. Kao što znamo, strane kladionice nemaju niti jednu poslovnicu u Hrvatskoj, tako da je to već u startu prednost koju ima klađenje u hrvatskim kladionicama nad klađenjem u onim stranim.

2. Veća sigurnost

Sigurnost na Internetu
Foto: Shutterstock

Klađenje u hrvatskim kladionicama bez ikakve dileme donosi veću razinu sigurnosti igračima. U prošlom sam primjeru naveo jedan način na koji se igrači osjećaju sigurnije igrajući u hrvatskim kladionicama, a to je postojanje velikog broja fizičkih poslovnica u kojima mogu igrati. No, to definitivno nije jedini način na koji klađenje u hrvatskim kladionicama ulijeva povjerenje igračima. Još jedan razlog zašto su hrvatske kladionice sigurnije je činjenica da su svi uvjeti i odredbe dostupne na hrvatskom jeziku, kao i da je moguće lakše i jednostavnije komunicirati s kladionicom ako dođe do nekog problema.

Također se na igrače i kladionicu primjenjuju isti zakoni i znatno su manje šanse da će kladionica pokušati koristiti bilo kakav oblik prevare nad svojim igračima jer vrlo lako može biti kažnjena za tako nešto. Ne treba posebno niti napominjati da su hrvatske kladionice uglavnom provjerene i postoji pregršt iskustava drugih igrača na koje se možete referirati kada se odlučite igrati u nekoj od njih.

3. Brže i jednostavnije isplate

Ponovno ću se nadovezati na nešto što sam rekao o zadnjoj prednosti kada je u pitanju klađenje u hrvatskim kladionicama. Hrvatske će kladionice svojim igračima ponuditi brže i jednostavnije isplate. Sasvim sigurno ste surfajući Internetom vidjeli recenzije nekih stranih kladionica ili pak čitali na nekoj stranici poput Trust Pilota o njima. Tamo ste sigurno mogli susresti negativne recenzije tih kladionica, a većina negativnih recenzija uglavnom je napisana zbog problema s isplatom. Strane kladionice često bi od igrača tražile neke dokumente, a kada bi ih igrači poslali, korisnička podrška ne bi bila od velike pomoći i tako bi se situacija ponavljala u krug.

Kada se radi o hrvatskim kladionicama, nedvojbeno postoje brže i jednostavnije metode isplate, a svaka kladionica u svojoj ponudi ima neke od najpopularnijih. Primjerice, isplate na tekući račun ili u poslovnici apsolutno su sigurne i nema dileme da će biti obavljene brzo. Uz to, postoje razni digitalni novčanici, među kojima je i onaj hrvatski pod imenom Aircash, na koje isplata gotovo uvijek bude trenutačna te se obavi u roku od par sekundi ili minuta. To je jedna od bitnih značajki igračima i nešto što će ih definitivno motivirati da se odluče za klađenje u hrvatskim kladionicama.

4. Podrška na hrvatskom jeziku

Dopisivanje s podrškom
Foto: Shutterstock

U ranije spomenutim recenzijama kladionica u kojima su se igrači žalili da nisu naišli na previše pomoći od korisničke podrške, jedan od velikih problema predstavljala je i jezična barijera. Nedvojbeno je korisnička podrška na hrvatskom jeziku puno privlačnija igračima i nešto što bi svakako trebali uzeti u obzir. Naravno, postoje situacije i igrači kojima podrška uopće niti neće trebati, ali ponekad se zna dogoditi da imate nekakav upit ili vam nešto nije jasno, pa postavljanje pitanja podršci nije uopće loša ideja.

To je posebno korisno za one nešto novije igrače koji nemaju previše iskustva s klađenjem putem Interneta, pa ih tako zanimaju neke stvari za koje ne znaju kako funkcioniraju. No, kao što sam rekao, ima situacija i u kojima će oni nešto iskusniji htjeti saznati nešto više o nečemu vezanom za klađenje u hrvatskim kladionicama, a tada će podrška biti od velike koristi.

5. Lakše osvojiti nagrade u promocijama

Bonusi i promocije su definitivno nešto što svi igrači jako vole. One odmah u startu mogu ponuditi neke dobre načine za ostvarivanjem dodatne zarade, bez potrebe za ulaganjem svojih sredstava. Kao i sve kladionice, tako i one hrvatske nude velik broj različitih bonusa i promocija koji su po svojim konceptima vrlo slični onima koje nude strane kladionice. Možda i glavni razlog je činjenica da su često inspiracija hrvatskim kladionicama upravo te strane sa svojim promocijama. Kada je riječ o promocijama u kojima se nagrađuju najvještiji igrači kladionice, klađenje u hrvatskim kladionicama je nemjerljivo isplativije.

Razlog zašto je to tako bi trebao biti očit. Strane kladionice broje ponekad čak i milijune igrača, a kada je tako, šanse da ćete biti među najuspješnijima gotovo da ne postoje. S druge strane, u hrvatskim je kladionicama to puno lakše ostvariti i uvijek ćete imati realnu šansu doći do neke velike nagrade.

Zaključak

Klađenje putem mobitela
Foto: Shutterstock

Iako se mnogi s time u startu neće složiti, klađenje u hrvatskim kladionicama ima neke svoje prednosti. Uspio sam nabrojati samo pet takvih prednosti, ali njih bez sumnje ima puno više. Za neke igrače te su prednosti individualne i možda drugima ne predstavljaju neku bitnu stavku, ali svakako ih vrijedi uzeti u obzir, kakve god bile.

Posljednjih godina igrači iz Hrvatske niti nemaju previše izbora te moraju igrati u hrvatskim kladionicama, a vjerujem da bi ovi razlozi i prednosti klađenja u njima mogli pomoći da lakše prihvatite tu činjenicu jer ipak postoje neke značajke zbog kojih se hrvatske kladionice isplate.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)