Ovo su isplativi sistemi za klađenje (Top 5)

Hrvoje
26 prosinca, 2023
376 pregleda
isplativi sistemi za klađenje

Ako ste već dovoljno proučili osnove sportskog klađenja i mnoge članke koje sam prethodno pisao, definitivno je vrijeme da dublje zajedno istražimo koji su isplativi sistemi za klađenje koji u velikom broju slučajeva doista funkcioniraju. Objasnit ču vam kako uspješno postavljati sportske oklade s pravim sistemom i na što treba posebno paziti prilikom toga.

Kada je u pitanju odabir pravog sistema za sportsko klađenje, mišljenja se razlikuju. Mnogi se pitaju postoji li opće pravi sistem za dobitak u sportskom klađenju ili je najbolje jednostavno biti fleksibilan u odabiru parova na koje igrate? Pročitajte pet sistema koje ću navesti, a zatim sami donesite presudu!

Isplativi sistemi za klađenje

Kao što sam rekao u uvodu, navest ću isplative sisteme za klađenje koje možda još uvijek niste koristili. Točnije, njih će biti ukupno pet, a svaki ću pokušati što detaljnije objasniti.

proučavanje i analiza sistema za klađenje

1x na domaćina koji je autsajder

Sistem klađenja s kojim započinjem ovaj popis je onaj koji kaže da se isplati igrati 1x kada je autsajder domaćin protiv favorita. U ovom slučaju, klađenje na 1x donosi pristojne kvote i vrlo zanimljive mogućnosti profita.

Nije čak potrebno pretjerano birati i analizirati utakmice što štedi dosta vremena. Naravno, ne treba birati ekipe na koje je dvostruka šansa neke ogromne kvote, ali dovoljno je da bude pristojna. Čak i ako se odlučimo za momčadi koje nisu veliki autsajderi, ali su ipak autsajderi prema kvotama, pronalazimo vrlo zanimljive kvote između 1.60 i 2.50.

Kao i kod svih oklada, važno je ipak barem malo unaprijed analizirati i ne postavljati oklade bez toga. Naravno, trebali biste uzeti u obzir statistiku, informacije o ozljedama i suspenzijama, kao i trenutnu formu momčadi. Domaćinska prednost autsajdera, za kojeg su utakmice pred vlastitom publikom protiv “većih” ekipa također posebna motivacija, ne bi trebala biti podcijenjena jer donosi još jednu malu prednost toj domaćoj momčadi. Posebice to vrijedi kada je određeni favorit nedavno pokazao nesigurnost protiv “manjih” ekipa. Tada definitivno možete pronaći vrijednost u takvoj okladi na autsajdera s dvoznakom.

All-In na kvote od 1.20

Isplativi sistemi za klađenje poput ovog uključuju pogađanje velikog broja uzastopnih oklada spomenute kvote 1.20. To je jasno iz razloga što ćete ostati bez svih sredstava ako samo jednom u tom periodu ne budete točni u procjeni.

Za primjer, ovdje je idealna oklada “više od 0.5 golova” na nogometnu utakmicu koja nudi takve kvote, odnosno oklada da će utakmica završiti s barem jednim golom. Ako ne pronađete takvu kvotu na neku utakmicu jer je vrlo rijetka, moguće je pronaći je uživo u utakmicama u kojima nije bilo golova u početnim minutama ili pak cijelom prvom poluvremenu. Naravno, golovi ne moraju biti jedini tip oklade s kvotom od 1.20, već možete pronaći bilo kakav tip koji vam odgovara.

Važno je samo da uvijek igrate otprilike iste kvote. To je svakako test strpljenja i ne posebno spektakularan sistem na prvi pogled, ali nema točnog cilja i možete stati u bilo kojem trenutku i isplatiti svoje dobitke.

1-3-2-6 sistem

klađenje na nogomet putem mobitela

Sistem 1-3-2-6 sličan je drugom sustavu klađenja poznatom kao Paroli.

Nema mnogo isplativih sustava za klađenje koji su jednostavniji za razumjeti od 1-3-2-6, a njegova jednostavnost privlači mnoge igrače. Postoje i brojne druge prednosti koje pridonose njegovoj popularnosti. Kao i u svakom sistemu klađenja, tako i ovdje postoje neki nedostaci. 1-3-2-6 je osmišljen za oklade koje isplaćuju jednak iznos na oba ishoda, poput crveno/crno oklada u ruletu. Štoviše, široko se koristi na ruletu i u drugim casino igrama, ali ovdje ćemo govoriti o sportskom klađenju.

Kao što sam već rekao, radi se o vrlo jednostavnom sustavu. Sve što morate učiniti je prilagoditi svoje oklade prema nekoliko jednostavnih pravila. Prvo, morate odrediti visinu vašeg opčetnog uloga. Kao korisna smjernica, taj iznos bi trebao iznositi od oko 2% do 5% iznosa koji ste spremni izgubiti. Na primjer, ako želite igrati s ukupno 500€, 10 € bi bio razuman iznos. Nakon svake izgubljene oklade, niz završava, i počinjete novi – ponovno ulažući početni iznos.

Ako dobijete okladu, prilagođavate svoju okladu prema nizu 1-3-2-6. Dakle, ako dobijete prvu okladu, sljedeći put povećavate ulog na 30€. Ako i to dobijete, uložit ćete 20€ u sljedeću okladu. Ako i to dobijete, sljedeći put ćete uložiti 60€. Tako imamo niz množitelja uloga 1-3-2-6. Ako dobijete četvrtu uzastopnu okladu, tada se niz završava i ponovno počinjete ispočetka. Ne zaboravite, čim izgubite, vaša oklada se također resetira na početni ulog.

Rani Cashout

Jeste li ikada požalili zbog postavljanja određene oklade i poželjeli je nekako povući? Ili možda niste bili sigurni može li ekipa na koju ste odigrali stvarno zadržati vodstvo? Ako je vaš odgovor na bilo koje od ovih pitanja potvrdan, onda će vam se svidjeti opcija sistema s Cashoutom, koja je odnedavno moguća i u Hrvatskoj. Ove mogućnosti pružaju kladioničaru veću kontrolu nad već postavljenim okladama.

Cashout opcija omogućuje igračima da isplate neki dobitak prije nego što događaji na koje su odigrali završe. Dakle, možete ili ostvariti dobitak ili dobiti dio svog uloge natrag, ovisno o vašem odabiru u tom trenutku. Ova značajka je dostupna čim postavite svoju okladu prije ili tijekom utakmice, a iznos isplate će varirati na temelju događaja na terenu.

Ako ekipa ili igrač na kojeg ste odigrali ima povoljan rezultat, ali čini se kako bi ga mogao izgubiti, tada biste svakako trebali napraviti Cashout i osigurati odgovarajući profit umjesto da promatrate kako ga gubite u narednih nekoliko minuta.

Alternativno, Cashout opcija može se koristiti i za ograničavanje gubitaka, što može biti vrlo dobra strategija dugoročno. Ako vaš odabir trenutačno ne pobjeđuje i ne čini se da će se stvari okrenuti, mudro je povući se ranije, kako biste bili sigurni da ćete dobiti dio svog uloga natrag. Ovo možda ne izgleda kao neki popularni i isplativi sistemi za klađenje, ali definitivno može pomoći igračima da ostanu u igri tijekom duljeg vremenskog razdoblja.

Arbitražno klađenje

Arbitražno klađenje predstavlja sistem klađenja koji koristi razlike u kvotama između različitih kladionica kako bi se osigurao dobitak, bez obzira na ishod sportskog događaja. Igrači koji koriste ovaj sistem traže vrijednosti u kvotama koji se pojavljuju za iste utakmice ili događaje u različitim kladionicama. Ove varijacije omogućavaju igračima da postave oklade na sve moguće ishode, čime se osigurava dobitak neovisno o tome koji će biti rezultat na kraju.

Ogromna prednost ovog sistema je i potpuno eliminiranje rizika. Arbitražne oklade temelje se na matematičkim izračunima koji garantiraju dobitak, tako da rizik ne postoji. Arbitražno klađenje ne ovisi o ishodu sportskog događaja, već samo o razlici u kvotama. To znači da igrači mogu ostvarivati dobitak bez obzira na to tko pobijedi ili izgubi, fokusirajući se isključivo na matematičke izračune i statistiku.

Uz to, brzina reakcije ima važnu ulogu u uspješnom arbitražnom klađenju. Budući da se kvote brzo mijenjaju, igrači moraju brzo prepoznati i iskoristiti prilike kako bi maksimizirali svoj profit.

Odabir sistema prilagodite prema svom stilu

Odabir pravog pristupa klađenju važan je element uspjeha svakog igrača, a važno je da se taj odabir prilagodi vlastitom individualnom stilu klađenja. Svaki igrač posjeduje jedinstvene preferencije i trebao bi znati u potpunosti koje su.

Igrači koji teže uzbuđenju i većem riziku mogli bi odabrati agresivnije sisteme klađenja, dok oni koji preferiraju stabilnost i dugoročni pristup mogu birati nešto sigurnije opcije. Isto tako, važno je također uzeti u obzir vlastito iskustvo i znanje o klađenju. Početnici bi se mogli fokusirati na jednostavnije strategije kako bi izbjegli kompleksnost, dok iskusniji igrači imaju više prostora za eksperimentiranje s naprednijim pristupima.

Financijski aspekt isto tako ne treba zanemariti. Igrači bi trebali odabrati pristup koji se uklapa u njihov budžet za klađenje, pridržavati se ciljeva koje su si postavili te prema njima birati sisteme za klađenje koje koriste.

igrač kladionice bira sistem koji će koristiti u svojim okladama

Zaključak

Odabir isplativih sistema za klađenje je korak prema uspjehu, a prilagodba tog odabira vlastitom stilu klađenja ne smije se zanemariti. Različiti sistemi nude različite prednosti i mane, a svaki igrač treba pažljivo razmotriti svoje ciljeve, preferencije i financijske mogućnosti pri odabiru sistema.

U ovom tekstu sam naveo pet isplativih sistema za klađenje za koje smatram da bi mnogima mogli biti intrigantni i da bi ih mogli uvrstiti u svoj stil klađenja. Na vama je hoćete li to zaista učiniti ili ne, ali svakako vam savjetujem da isprobate jer se u konačnici može ispostaviti da su neki od njih upravo ono što vam je potrebno da podignete svoju uspješnost u klađenju na jednu višu razinu.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)