Kako izračunati sistem u kladionici

Hrvoje
1 prosinca, 2023
418 pregleda
Kako izračunati sistem u kladionici

Sistemske oklade su jedan od kompliciranijih načina kako odigrati listić u kladionici, no jednom kada shvatite kako funkcioniraju, mogli biste ih početi koristiti češće. Jednom kada znate kako izračunati sistem u kladionici, puno toga će vam postati jasnije, a ako ste ljubitelj velikih kvota, to će postati idealan način klađenja za vas.

U ovom sam tekstu odlučio predstaviti vam na najdetaljniji mogući način sistem i čitav princip kako ga računati, iako često možete pomoć pri računanju pronaći u samoj kladionici ili korištenjem nekih online alata. Jednom kada sami savladate vještinu računanja sistema, već ćete unaprijed znati isplati li vam se uopće kreirati sistemski listić ili ne.

Sada, za početak, prvo par riječi o tome što je uopće sistem u kladionici.

Što je sistem u kladionici

Sistem je prije svega tip listića koji igrači u kladionici mogu odigrati ako na njega postave minimalno dva para. U toj situaciji, igrači mogu odabrati koliko minimalno parova od onih koje su postavili na listić garantiraju da će pogoditi, kako bi ostvarili neki dobitak. Dakle, kod sistemskog listića igrači imaju priliku ostvariti taj dobitak, čak i ako promaše neki od odigranih parova. To je poprilično privlačno za mnoge, ali potrebno je obratiti pažnju na neke važne detalje kod igranja sistema u kladionici.

Ako su parovi koji su odigrani na listiću niskih kvota, uz pokoji promašaj potencijalni dobitak bit će vrlo nizak. Ponekad će taj dobitak biti čak manji od uloga, a to mnogim igračima neće biti privlačno. Naravno, potencijalni dobitak ovisi i o samoj kombinaciji jer ako igrač odigra listić u kojem smije promašiti samo jedan par, eventualni dobitci će sigurno biti veći od onih s listića na kojima smije promašiti više parova.đ

Naravno, kvote također igraju važnu ulogu jer na lsitiću s većim kvotama, kao i na onom klasičnom, dobitci će biti veći. Postoji stoga puno varijabli koje je potrebno znati kako bi se mogao precizno izračunati potencijalni dobitak na sistem, a upravo ću vam u nastavku pokušati objasniti kako izračunati sistem u kladionici.

osoba koja se kladi uživo na mobitelu

Kako izračunati sistem u kladionici

Kada pokušavate odgonetnuti kako izračunati sistem u kladionici, prvo je bitno odrediti koliko parova ćete odigrati na listić, a zatim koliko od njih garantirate da ćete pogoditi. Za primjer ću uzeti najjednostavniji oblik sistemskog listića, a to je onaj u kojem garantiramo da ćemo pogoditi barem jedan od dva para. U tom listiću igrač može ostvariti dobitak na tri način. To su:

  • Pogođen prvi par
  • Pogođen drugi par
  • Pogođena oba para

To znači da se naš postavljeni ulog na listiću isto tako dijeli na tri dijela, za svaki od potencijalih ishoda. Ako pogodite samo prvi par, trećina uloga pomnožit će se s kvotom tog prvog para i kreirati vaš dobitak, a ako pogodite samo drugi par, trećina uloga pomnožit će se s kvotom drugog para i kreirati dobitak.

Ako pogodite oba para, prvo će se trećina uloga pomnožiti s obje kvote. Zatim će se ta brojka zbrojiti s prethodno spomenutim iznosima za pogođen prvi i pogođen drugi par te će tako formirati ukupni dobitak. Iako ovo djeluje pomalo komplicirano, zaista nije, iako može postati kada na listiću imate, primjerice, 10 parova. Tada jednostavno nije praktično i poželjno da sami računate potencijalne dobitke za određene kombinacije jer kombinacije će biti puno, a postoje i šanse da ćete nešto krivo izračunati.

Tada se okrenite nekim alatima za računanje sistema ili samoj kladionici. Kod nekih online kladionica nije baš pregledno kada vam se ispišu kombinacije i potencijalni dobitci s njima, pa je ipak bolje da koristite neki alat koji će to prikazati detaljnije.

Online alati za računanje sistema

nogometna lopta i novac osvojen klađenjem

Danas postoji velik broj raznih alata za računanje dobitaka u sistemskim okladama, a jedan od najjednostavnijih je onaj na stranici Betbuzz. Tamo možete unijeti koliko parova od koliko ste naveli u svom sistemu, a zatim i postaviti ukupni ulog. Ispisat će vam se ukupni dobitak za sve pogotke, a sami možete podešavati potencijalne ishode listića. Primjerice, kada upišete kvote za pojedine parove, sami možete birati njihove ishode kako biste vidjeli potencijalne dobitke u odnosu na te ishode. Možete odabrati koji par ste pogodili, a koji promašili te tako doći do zaključka o tome koji će biti vaši potencijalni dobitci.

Tako i prije uplate možete znati praktički sve o svom potencijalnom listiću i o tome isplati li vam se odigrati ga ili ne. Na Internetu postoji još nekoliko ovakvih sličnih alata, a jednostavno možete doći do njih pretraživanjem pojmova kao “system bet calculator” i slično. Osobno sam ih pronašao velikom pomoći kod igranja sistemskih oklada, a vjerujem da ćete se složiti sa mnom jednom kada ih isprobate.

Kada igrati sistemske oklade

Igranje sistemskih oklada u kladionici privlačno je u određenim situacijama, a pruža igračima priliku da optimiziraju potencijalne dobitke ili smanje rizik od gubitaka. Kada se suočavate s velikim brojem parova, sistemi postaju učinkovitiji, pružajući veće šanse za uspjeh, a pokoji promašeni par ne rezultira potpunim gubitkom. Sistemi također dolaze do izražaja kada igrači igraju na parove s visokim kvotama, gdje čak i s manjim ulozima mogu ostvariti neke velike dobitke u slučaju velikog broja pogođenih parova.

Sistemi su također odlični za korištenje kada želite postaviti neke veće uloge. Tada nije loše čak niti kada nakon pokojeg promašaja dobijete samo dio uloga jer opet niste izgubili kompletni ulog, već vam se dio istoga vratio kod dobitak. Postoji još puno situacija u kojima je poželjno igrati sistemske oklade, a ne one klasične jer jednostavno bolje odgovaraju igračima te im uvelike smanjuju rizik od gubitka.

Popularni sistemi u stranim kladionicama

Nekoć, dok ste još mogli igrati u stranim kladionicama ako ste iz Hrvatske, sigurno ste primijetili različite tipove sistemskih oklada koje su neke kladionice kao Bet365 nudile. Ovo su neke od najpopularnijih sistemskih oklada u stranim kladionicama:

  • Heinz: Heinz sistem je popularan među igračima koji žele kombinirati veći broj parova. Ovaj sistem pruža veliki broj kombinacija, čime se povećava uzbuđenje i potencijalni dobitci. Međutim, važno je napomenuti da i ulozi mogu brzo porasti s povećanjem broja oklada, što zahtijeva pažljivo upravljanje budžetom.
  • Lucky 63: Lucky 63 je proširenje Heinz sistema, koje uključuje dodatne jednostavne oklade. S obzirom na ukupno 63 oklade, ovaj sistem nudi širok spektar kombinacija, što ga čini privlačnim za igrače koji traže raznolikost. No, igrači također trebaju biti svjesni potencijalnog povećanja ukupnog uloga i rizika koji dolazi s tim.
  • Yankee: Yankee sistem je fleksibilan izbor za listiće s manjim brojem parova. S 11 generiranih kombinacija, ovaj sistem je popularan među igračima koji preferiraju umjeren pristup klađenju, ali žele održati potencijal za dobitkom.
  • Trixie: Trixie sistem je jednostavan, idealan za listiće s tri odabrane para. S obzirom na samo 4 kombinacije, ovaj sistem može biti privlačan za početnike koji žele istraživati kombinacije bez velikog rizika.

Svi ovi sistemi nude određenu razinu strategije, ali igrači bi im trebali pristupiti s jedino ako ih u potpunosti razumiju. Važno je da analiziraju svoje parove, prate kvote i tek tada odluče koji sistem odigrati.

Kako fix utječe na izračun sistemskog listića

Fix je jedan ili više parova koje igrač na listiću želi izuzeti iz sistema. Primjerice, odigrao je pet parova, a za jedan kaže da je fix. Tada može odigrati sistem za četiri para, a fix mora pogoditi. Točnije, fix je par koji jednostavno mora biti pogođen kako bi listić ostao u igri, neovisno o tome koja je kombinacija odigrana. Označavanje nekih najsigurnijih parova kao fixeva na sistemskom listiću korisno je jer se smanjuje broj potencijalnih kombinacija u sistemu, kako bi se povećali dobitci.

Fix ne utječe pretjerano na izračun sistemskog listića jer se izuzima iz potencijalnog dobitka sistema te se naknadno dodaje. Preciznije, kvota fix parova se dodaje onim kvotama za pogođene parove u sistemu na listiću.

osoba koja se kladi putem mobitela i laptopa

Zaključak

Sistemski listići u klađenju ponekad predstavljaju kompleksnu, ali potencijalno profitabilnu strategiju za igrače. Iako prvobitno mogu djelovati izazovno, razumijevanjem principa sistema, igrači si otvaraju vrata većim mogućnostima dobitka i smanjenju rizika gubitka. Sigurno je privlačno saznanje da možete ostvariti dobitak čak i ako promašite poneki par na listiću, ali važno je znati prije svega kako izračunati sistem u kladionici. To će vam pomoći da kreirate puno bolje i efikasniej listiće, na kojima ćete moći doći do većih dobitaka.

U ovom sam tekstu pokušao objasniti kako se računa dobitak na sistemskom listiću, ali sam otišao i korak dalje te vam pokušao objasniti što je uopće sistemska oklada, gdje se još može računati, koji su najpopularniji sistemi i slično. Vjerujem da bi sada trebali puno bolje znati sve što vas zanima o sistemskim okladama i da ste spremni početi ih koristiti u svom klađenju.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)