Uspješno klađenje na hokej

Hrvoje
24 srpnja, 2023
1423 pregleda
klađenje na hokej

Hokej je sport koji ima značajan broj svojih fanova, iako možda to nije slučaj u Hrvatskoj. No, unatoč činjenici da nemamo baš priliku često gledati taj sport na televiziji, klađenje na hokej uvelike je postalo dio svakodnevice za neke ljubitelje klađenja. Upravo zbog činjenice da hokej nije jako zastupljen u Hrvatskoj, odlučio sam kreirati jednu listu nekoliko savjeta za klađenje na hokej koja bi mogla i trebala pomoći svima koji se odluče okušati u predviđanju ishoda za taj sport.

Na toj listi navest ću vam neke upute kako započeti s klađenje, na što se fokusirati i kako se kladiti. Uz to ću navesti i koji su popularni tipovi oklada na taj sport te kako možete doći do dodatnog korisnog znanja kada je klađenje na hokej u pitanju.

Ograničite broj timova i liga na koje se kladite

Kao i u svakom sportu na koji se odlučite kladiti, trebali biste suziti količinu klubova i natjecanja na koje se kladite. Nema ništa loše u tome da gledate i pratite mnoga natjecanja u hokeju, ali kada je riječ o klađenju, mogu vam garantirati da nećete u svakom hokejaškom natjecanju biti jednako uspješni kada postavljate svoje oklade. Međutim, ako se fokusirate samo na određene klubove i lige, sasvim sigurno ćete biti znatno informiraniji, a kada je to slučaj, oklade koje postavljate trebale bi biti uspješnije.

Kada se fokusirate na manji broj timova, imate priliku bolje ih upoznati i shvatiti njihov stil igre, snage i slabosti, kao i koji su ključni igrači. To omogućuje temeljitiju analizu i povećava vaše šanse za dobitkom, a to je ono što zapravo svi želimo kod klađenja na neki sport. Fokusiranje na manji broj timova isto tako može pomoći da zadržite razinu koncentracije koja vam je potrebna kada donosite odluke na što igrati, koliko uložiti i koliko parova odigrati.

Uz sve to, bit ćete znatno bolje upućeni u sva zbivanja oko timova i natjecanja, a to su također vrijedne informacije koje mogu značiti razliku između dobitnog i gubitnog listića. Upravo je zato ovo jedan od prvih savjeta koje vam mogu dati kada je uspješno klađenje na hokej u pitanju.

dvorana za hokej
Foto: Shutterstock

Pronađite pouzdane izvore statistika

Pronalaženje pouzdanih izvora statistika za klađenje na hokej od presudne je važnosti za dobitak, posebno zbog toga što hokej u Hrvatskoj nije popularan sport s velikom medijskom pažnjom. Kvalitetni izvori statistike omogućit će vam da uplatite kvalitetnije listiće, temeljene na činjenicama, a to je nešto što često povećava šanse za uspjeh.

Kao što sam već nekoliko puta spomenuo, budući da hokej nije široko praćen u Hrvatskoj, neki lokalni izvori statistike možda nisu dovoljno pouzdani ili potpuni. Stoga bi često trebali tražiti neke strane izvore statistike i stranice posvećene hokeju, primjerice NHL ligi. Na takvim platformama možete pronaći detaljne statističke podatke o timovima, igračima, njihovim rezultatima, formi, kao i mnoge druge relevantne informacije. Jasno je da ponekad nije lako snaći se na stranim stranicama, tako da ćete morati usvojiti tu dozu razumijevanja kako pronaći bitne podatke.

Kada tražite pouzdane izvore statistike, obratite pažnju na stručnost i reputaciju izvora. Proučite recenzije i preporuke drugih igrača kladionice (ukoliko postoje) kako biste se uvjerili u njihovu vjerodostojnost. Kvalitetni izvori pružaju redovne informacije i detaljne analize koje mogu biti ključne pri donošenju odluka što odigrati. Bez pouzdane statistike, klađenje na hokej može biti riskantno i više temeljeno na sreći nego na informacijama. Korištenje nepouzdanih izvora može dovesti do pogrešnih odluka i u konačnici gubitaka sredstava. Stoga, uložite vrijeme i trud u pronalaženje kvalitetnih izvora statistike jer to donosi znatne prednosti.

Najčešći tipovi oklade na hokej

hokejaška utakmica
Foto: Shutterstock

Kao i svi drugi sportovi u ponudi kladionica, tako i klađenje na hokej nudi neke najčešće vrste oklade. Ovo su neke od tih vrsta:

  • Pobjeda ekipe: Ovo je najjednostavniji tip oklade u kojem igrači kladionice biraju koja će momčad pobijediti u utakmici (ili hoće li biti neriješeno). Ovdje odabirete jednu od momčadi, a ako ta momčad pobijedi, vaša oklada je dobitna. Postoji više vrsta klađenja na pobjednika, a jedna od popularnih je i oklada na ishod bez neriješenog. U tom tipu oklade igrači biraju pobjednika utakmice, ali se njihova oklada poništava u slučaju neriješenog rezultata, a ulog im se vraća. Također, moguće je odigrati i na dvostruku šansu gdje istovremeno birate dva od potencijalna tri ishoda.
  • Ukupni broj golova: Ova oklada uključuje predviđanje ukupnog broja golova postignutih tijekom utakmice. Ovdje birate hoće li ukupan broj golova biti iznad ili ispod određenog broja golova koji postavlja kladionica.
  • Hendikep oklada: Ovdje igrači postavljaju oklade s hendikepom kako bi se izjednačile šanse za pobjedu dvije momčadi. Na primjer, favorit može dobiti negativan hendikep, dok će autsajder dobiti pozitivan hendikep. To znači da favorit u utakmicu ulazi sa zamišljenim zaostatkom golova, dok autsajder ulazi sa zamišljenom prednošću. Vaša oklada će biti uspješna samo ako odabrana momčad pobjedi uzimajući u obzir hendikep.
  • Igrač daje gol: U nekim popularnim ligama moguće je odigrati na učinak igrača, odnosno hoće li igrač postići gol ili ne.

Kladite se uživo

Klađenje na hokej uživo donosi igračima kladionice brojne prednosti i mogućnosti. Glavna prednost ovog načina klađenja je mogućnost bolje procjene i analize tijeka utakmice. Igrači kladionice imaju priliku pratiti utakmicu u stvarnom vremenu, što im omogućuje da promatraju kako se momčadi ponašaju na ledu, kako se mijenja dinamika utakmice i kako igraju pojedini igrači.

Možete tako prilagoditi svoje oklade ovisno o promjenama koje primjećujete tijekom utakmice. Ako primijetite neku neočekivanu promjenu u momčadi ili tijeku utakmice, možete brzo reagirati i postaviti nove oklade kako biste iskoristili povoljne trenutke za uplatu listića. Ova fleksibilnost omogućuje vam da promislite u vezi svoje oklade i smanjite rizik od gubitka. Također, postoje situacije u kojima možete uočiti nešto prije samih kladionica, a kada je klađenje na hokej uživo u pitanju, tada možete iskoristiti kvote koje se još nisu promijenile.

Klađenje na hokej uživo može biti i zabavno, posebice ako volite gledati taj sport. Tada možete sami užitak gledanja hokeja dodatno začiniti okladom na osnovu osjećaja. Sve ove stvari čine klađenje na hokej privlačnim i uzbudljivim iskustvom za igrače kladionice. Uz temeljitu analizu i promatranje tijeka utakmice, igrači kladionice mogu poboljšati svoje šanse za uspjeh i ostvarivanje dobitaka.

Koristite tipove stručnjaka

Korištenje tipova stručnjaka za klađenje na hokej može biti izuzetno korisno i donijeti brojne prednosti igračima kladionice. Stručnjaci za klađenje na hokej imaju duboko znanje o ovom sportu, uključujući pravila igre, strategije momčadi, povijest susreta, taktike te informacije o ozljedama i izostancima ključnih igrača. Njihove temeljite analize i uvid u statističke podatke omogućuju im da prepoznaju prednosti i mane momčadi i igrača u određenom trenutku, pružajući igračima kladionice konkretne smjernice za klađenje na hokej.

Jedna od najvećih prednosti korištenja tipova stručnjaka je smanjenje rizika od gubitka novca. Klađenje na hokej može biti teško, ali stručnjaci i progozeri mogu pomoći igračima kladionice da izbjegnu loše oklade i odaberu opcije s većim izgledima za uspjeh. Njihovo stručno znanje i analize omogućuju igračima da bolje razumiju situaciju i povećaju šanse za ostvarivanjem dobitka. Također, korištenje tipova stručnjaka omogućuje igračima kladionice da pronađu vrijednost u okladama koje možda drugi ne bi primijetili. Oni mogu prepoznati oklade koje će biti isplativije jer će pronaći kladionicu koja nudi najveću kvotu na određeni ishod.

Naravno, ne morate koristiti svaki tip stručnjaka ako se s njime ne slažete. Oni služe kao sugestija koja vam uvelike može pomoći da povećate svoje šanse za dobitkom, ali vrlo vjerojatno će se vaše mišljenje ponekad razlikovati od onoga koje ste pročitali. To je u redu i čak je poželjno jer znači da uz tipovi i vi sami obavljate dozu analize.

Postavite si realne ciljeve

dvorana za hokej i teren
Foto: Shutterstock

Postavljanje realnih ciljeva za klađenje na hokej, ali i bilo koji drugi sport, izuzetno je važno iz nekoliko razloga. Realni ciljevi pomažu u boljem upravljanju bedžetom, odnosno novčanim sredstvima koja koristite za svoje klađenje na hokej. Kada imate jasne i realne ciljeve, lakše je odrediti koliko novca možete uložiti u klađenje, koliko možete izgubiti i koliko možete osvojiti. To pomaže u izbjegavanju prevelikih ulaganja ili nepotrebnih rizika koji mogu dovesti do financijskih gubitaka.

Realni ciljevi pomažu i u održavanju ravnoteže te uživanju u klađenju. Ako postavite nerealne ciljeve, možete biti previše usredotočeni na dobitak i zaboraviti na zabavu i uzbuđenje koje klađenje pruža. S druge strane, kada imate realne ciljeve, možete uživati u samom procesu klađenja, praćenju utakmica i učenju o sportu.

Uz to, postavljanje realnih ciljeva omogućuje vam bolju procjenu vaših oklada i napretka. Kada imate ciljeve po kojima se možete orijentirati, možete pratiti svoje rezultate i procijeniti jesu li vaše strategije i pristup klađenju učinkoviti. To vam omogućuje da prilagodite svoje strategije kako biste postigli bolje rezultate i postupno napredovali u klađenju na hokej.

Zaključak

Mnogi ljubitelji klađenja česće će odabrati nogomet, košarku ili tenis kao sportove na koje će se kladiti, a često će zanemariti hokej. No, radi se o sportu koji može biti itekako isplativ za klađenje ako se kladite pravilno i u obzir uzmete sve smjernice koje dolaze uz taj tip klađenja. Neke od njih naveo sam u ovom tekstu, a uspješnom implementacijom istih u svoj stil klađenja, vrlo vjerojatno biste mogli postati uspješniji u klađenju na hokej.

Neke od tih smjernica ste sigurno znali i sami, ali ako postoji barem jedna koju niste znali i koja bi vam mogla pomoći da postanete uspješniji u klađenju na ovaj sport, vjerujem da sam uspio u svojem zadatku i da sam vam barem malo pomogao da postanete uspješniji.

Autor Hrvoje

Moje ime je Hrvoje i s obzirom na dugogodišnje osobno iskustvo u igrama na sreću, dajem si na pravo da se nazovem stručnjakom za klađenje, kladionice i sve vezano za to :)